Fem Fina Från Formex

19 jan 2015

♦ Björn Florman från Materialbiblioteket uppmuntrade i sin föreläsning Leta inte nya material verksamma inom arkitektur, produktutveckling och design till att arbeta med förflyttning av material, tekniker & processer. ”Låt tillverkningsmetoden vara stjärnan”.  Jag hade en intressant pratstund med Björn och fick chans att bolla en hel del tankar och frågor kring material och miljö.

♦ Lappande och lagande var en av de saker som Lotta Ahlvar pekade på när hon föreläste om trender och inspiration för 2015. Hoppas det tar skruv! Vintagebloggaren och HV-studenten Miriam Parkman och Bagisbon journalisten/bloggaren Frida Arnqvist Engström var två av gästerna på scen. Miriam pratade vintage, vävnad och handarbete och Frida pratade Gerillaslöjd. Jag har missat så många av de tillfällen som bjudits att höra Frida berätta utifrån sin bok, äntligen kunde jag bänka mig!

♦ By May – formgivning med ett avskalat och innerligt uttryck. Mihiro Burmans handbundna anteckningsböcker - Watoji Notebooks - trollband mig.

 Formex ByMay

♦ No Waste Design – tillvaratagande av spill i ett samarbete mellan värmländsk design och industritillverkning. "Vi vill tillsammans arbeta för att minimera spillmaterial, förädla det och ge det en längre livslängd med hjälp av formgivning. Vi vill skapa mer hållbar design."Med smyckesdesignern Anna Charlotta Rongedals välsignelse fingrade jag på det mesta som ställdes ut där. Det taktila behovet blir särskilt starkt när man vandrar omkring under mässhallens armatur och möter oräkneliga intryck…

♦ Fina och lustiga slaggstenar har jag samlat i Falun och återfann denna fascination vid Åsa Copparstads bord. Dessa objekt bland andra laborerar hon med och lyfter med avgjutningar och spännande processer.

Formex Ecofurn

Sa jag fem? Bonus: Jag blev också glad i hågen av obehandlat lärkträ med treårig patinering vid Ecofurns monter, och när jag hos Lena Nyström fick reda på att hennes stickade skosnören består av lin från Hälsingland. Fine Little Day vars blogg och instagram jag följer var fint att se på plats.

Formex Skosnören Lena Nyström 

Follow my blog with Bloglovin

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.


 

FacebookInstagramPinterestRSS

Senaste blogginlägg

Senaste Projekt

  • Crafty Notes Crafty Notes Textila anteckningslappar. Fritt maskinbroderi med ekologisk…
  • Armband Unisex Armband Unisex Vändbart armband av återbrukad väst, snusnäsduk…
  • Flaskkylare Flaskkylare Flaskkylare/värmare av återbrukad ylletröja och spillbit…
  • Flaskärm - bottlesleeve Flaskärm - bottlesleeve Flaskomslag av återbrukad skjorta: till presentflaskan,…
  • Slinky Slinky Tygkasse av återbrukad textil med återbrukat…
  • Väska Väska Fodrad tygväska av återbrukad textil &…
  • Faiblesse Faiblesse Vepa av återbrukad slips och duk…
  • Tehuva Tehuva Tehuva av återbrukad textil. Hjälper tekannan…